”אין קשר בין סוכרים להשמנה“?!
מאת גל ברקאחת הסיבות שהופכת יותר ויותר משמעותית בתחלואה, היא ההשמנה. בדו“ח מיוחד של אירגון המזון העולמי ואירגון החקלאות והמזון, כותבי הדו“ח מציינים ש-60% ממקרי המוות שקרו עקב מחלות כרוניות, קשורים להשמנה (באופן כללי, מדובר על קרוב לחצי מכלל מקרי המוות המדווחים בעולם). כתוצאה מכך, כותבי הדו“ח ממליצים להפחית את כמות הסוכר המומלצת למאכל, ובאופן דרסטי.
מה שאותי הפתיע הוא דווקא תגובות מתעשיית המזון: ”מחקרים מדעיים אינם תומכים בקשר בין סוכרים להשמנה, והתעמלות הוא הגורם החשוב ביותר.“
האם הם באמת מאמינים שאין קשר בין סוכרים להשמנה? האם אנחנו רואים שוב את מה שהיה בעבר בתעשיית הטבק? האם הם יצליחו בזה? האם ממשלות יתחילו להלחם בתעשיית המזון כפי שנלחמות בתעשיית הטבק?
מקור למידע: NewScientist